Let's Get Local : Hogeschool van Amsterdam


Let's Get Local : Hogeschool van Amsterdam

Op donderdag 27 oktober presenteerden een bijzonder collectief voedselproducenten en -afnemers zich aan elkaar in CIRCL op het Gustav Mahlerplein. Het centrale thema: de kortste weg tussen boer en cateringbedrijf voor gezonde, eerlijke en duurzame producten voor medewerkers op de Zuidas.

Voor dit initiatief werken de boerencollectieven Local2Local, Flevofood, Groene Hart Cooperatie, ProeVkantoor, Boeren van Amstel en Dapper Texel samen met Hello Zuidas, Gemeente Amsterdam, Impact Hub en Hogeschool van Amsterdam, waarbij een ambitieus en zakelijk netwerk van horeca, cateraars en ondernemers is ontstaan.

Kees-Willem Rademakers, docent Regionale Voedsellogistiek aan de Hogeschool van Amsterdam, presenteert in deze video onderzoek naar de rol van logistiek voor de uitrol van een regionaal en lokaal voedselsysteem, de uitdagingen en oplossingen voor de verbinding van het regionale voedselaanbod met de behoefte van de stad Amsterdam.


 

Dé marktplaats voor nieuwe duurzame producten
Let’s get local is een initiatief van Local2Local. Wij geloven dat door samenwerking tussen boer en klant er oplossingen komen voor ecologische, economisch en sociale uitdagingen die wij als samenleving hebben. Door mee te doen met Let’s Get Local draag je bij aan een markt voor meer duurzame producten die de wereld, met elke teelt of hap, een stukje mooier maken.

© 2022 Let's Get Local - powered by Local2Local - info@letsgetlocal.nl