Waterlinie Haverbier Utrecht Science Park is succesvol gefinancierd!

Deze fase is succesvol beëindigd!Waterlinie Haverbier Utrecht Science Park

Dit project is een initiatief van Local2Local Projects, in samenwerking met bakkerij De VeldkeukenUniversiteit Utrecht en partners binnen de Utrecht Food Freedom-alliantie, om enerzijds een innovatief en beproefd voedselproduct te ontwikkelen op basis van lokaal geteeld haver uit de korte keten, anderzijds om op bestaande grond van de Nieuwe Hollandse Waterlinie-forten gewassen (haver, gerst) te telen die ooit hun roots hadden in Nederland, maar langzaam zijn verdwenen. De gewassen zijn goed voor de mens en voor de bodem.

Binnen de samenwerking zal worden aangetoond wat de gewassen doen voor de bodemstructuur en de biodiversiteit. Het doel is lokale, ambachtelijke producten van gemaakt en ze worden vergezeld van een culturele, ambachtelijke, gezonde en duurzame boodschap, lokaal vermarkt. 

De eerste (kleine) haverteelt en -oogst in de Botanische Tuinen van Utrecht Science Park (direct naast het Waterliniefort) willen wij gebruiken om lokaal Haverbier te maken, i.s.m. Brouwerij Hommeles. Een bijzonder bier, dus! 

Jij kunt de totstandkoming helpen met een bijdrage of door mee te doen aan de voorverkoop!


« Terug naar de andere campagnes

 

Dé marktplaats voor nieuwe duurzame producten
Let’s get local is een initiatief van Local2Local. Wij geloven dat door samenwerking tussen boer en klant er oplossingen komen voor ecologische, economisch en sociale uitdagingen die wij als samenleving hebben. Door mee te doen met Let’s Get Local draag je bij aan een markt voor meer duurzame producten die de wereld, met elke teelt of hap, een stukje mooier maken.

© 2022 Let's Get Local - powered by Local2Local - info@letsgetlocal.nl

 

Waterlinie Haverbier Utrecht Science Park

x

Waterlinie Haverbier Utrecht Science Park

x