Let's Get Local

De sportiefste kwark van Amstelland

DEZE CAMPAGNE IS VOLBRACHT!De sportiefste kwark van Amstelland

Wie zijn De Boeren van Amstel?
Wij zijn een groep van 18 boeren die houden van hun vak, van de natuur en toegewijd zijn aan het behoud van groen zo dicht bij de stad. Vogelbescherming Nederland werkt samen met Boeren van Amstel omdat het Amstelland één van de kerngebieden voor de weidevogels is waar de Vogelbescherming op inzet.

Dichtbij het verst!
De Boeren van Amstel zorgen voor een korte keten tussen stad en land. De koeien grazen in het Amstelland geproduceerd, op nog geen 10 km van de Dam. Met de zuivel dragen de Boeren van Amstel bij aan het behoud van het laatste stukje polderlandschap onder Amsterdam. Zodat men hier in de toekomst ook nog kan blijven genieten van de natuur.

Zuivel zoals het bedoeld is
Bijna alle melk en yoghurt die je in de winkel of groothandel kunt kopen volgt dezelfde regels van vol en halfvol. Om altijd exact hetzelfde vetpercentage te bereiken wordt de melk gestandaardiseerd. Maar een koe geeft van nature geen gestandaardiseerde melk. De Boeren van Amstel omarmen de natuur. Daarom krijg je bij ons zuivel zoals onze koeien die geven. Zo krijg je ook nog eens de lekkerste zuivelproducten, vol en romig van smaak.

De sportiefste kwark van Amstelland
Het Amstelland sluit direct aan bij de stad Amsterdam en wordt niet alleen veelvuldig gebruikt om te recreeren maar vooral ook om te sporten. Denk aan het befaamde 'rondje Rondehoep' onder de wielrenners, maar ook de Marathon van Amsterdam die voor een groot deel door het Amstelland trekt.

Samen met de diëtist van Topsport Amsterdam werken we aan de sportiefste kwark van Amstelland. Een kwark met extra veel eiwitten, die de spieropbouw na het sporten bevorderen. Maar dat niet alleen, de kwark is een uniek natuurproduct dat van zichzelf al boordevol goede voedingsstoffen zit, denk aan kalium, calcium, mineralen en meervoudig onverzadigde vetten.  

Lokaal, korte ketens en natuurbehoud
Met de Boeren van Amstel willen we, juist in deze tijden, het belang van de natuur en de boeren in een stedelijke omgeving benadrukken. De weilanden zijn niet alleen een broedplaats voor weidevogels, maar dienen ook als waterbekken bij regenbuien en als recreatiegebied. Veel voedsel heeft een enorm aantal reiskilometers. Met onze zuivel verkorten we de 'foodmiles' en werken we aan een kortere keten waarbij de boeren een eerlijke prijs krijgen voor hun melk en voor de natuurprestaties die zij leveren.

Groene achtertuin van Amsterdam
Met jouw steun voor ons product zorg je ervoor dat de 'achtertuin van Amsterdam' duurzaam groen blijft en help je mee aan het in stand houden van de weidevogels. Daarnaast zorg je ervoor dat er minder foodmiles gemaakt worden waardoor onze zuivel 'in 10 kilometer van gras naar glas' gaat.

Jouw hulp is welkom!
Wij, van de Boeren van Amstel vragen om je hulp. Hulp om ons nieuwe product samen met jou te ontwikkelen en tegelijkertijd het mooie en bijzondere Amstelland te behouden zoals het is. 

Met jouw bijdrage kunnen we de sportiefste kwark van Amstelland verder gaan ontwikkelen. Maar kunnen we er ook voor zorgen dat jij onze producten in de supermarkt kunt krijgen, wij onze horeca klanten weer van de 'gezondste kwarkt' kunnen voorzien én de bedrijfscatering ons lokale product gaat gebruiken.

Waar gebruiken we het geld voor?
Het bedrag hebben we nodig voor drie fasen:

  1. ten eerste een haalbaarheidsonderzoek, waarbij we onze vaste verkooppunten voor een gegarandeerde minimale afzet onderzoeken. Hiervoor doen we bureau- en veldonderzoek, maar hebben we ook promotiemateriaal zoals packshots en een salesvideo nodig;
  2. ten tweede de fase waarin we de juiste lokale producent vinden bij wie we de productie kunnen uitbesteden voor onze kwark;
  3. als laatste de fase waarin we de impact van de productie, alsmede de impact van onze lokale natuurprestaties onderzoeken en vastleggen in een blockchain-module, waarmee we 100% transparantie realiseren en een eerlijke basis van gevalideerde gegevens vastleggen.

Help je mee?
Onthoud: van iedere verkochte liter zuivel, gaat er 2 cent naar de boeren die de 'achtertuin' van Amsterdam onderhouden. Zo kun je zelf zorgdragen voor je directe leefomgeving. Daarnaast verdwijnt een eventueel dividend niet in de zakken van buitenlandse investeerders maar help je de boeren mee ook de winstbijdrage in natuurprestaties om te zetten.  

Help je ons mee? 


Een campagne van Boeren van Amstel

Ga een pagina terug