Let's Get Local

Dapper. Texelse kringloop-erwten


Dapper. Texelse kringloop-erwten

Jan-Willem Bakker (De Waddel) is een schapenboer op Texel en bouwt samen met schapenhouder Arjen Boerhorst en akkerbouwer Klaas Lap aan biodiversiteit in het landschap, kringlooplandbouw en lokaal-regionale afzet van echte Texelse producten. Deze samenwerking is en heet 'Dapper.Texel'. 

Dapper. vult het diervoeder voor de schapen in de winter aan met de Texelse erwten van Klaas. Erwten zijn een vlinderbloemige groente, deze hoeven niet bemest te worden en zijn bewezen bodemverbeteraars; ze vangen stikstof en leveren betere drogestof- en eiwitopbrengst. Deze natuurlijke vorm van bemesting (stikstof in de bodem) verhoogt het eiwitgehalte gemiddeld met 11%, het suikerpercentage zelfs met 17% en verbetert de voederwaarde van het gewas. Daarmee maakt het de erwten heel smakelijk ruwvoer. 

De schapen zijn er dol op, het doet ze goed. Maar de erwten zijn niet alleen voor de schapen, maar ook voor ons heel lekker! Je kunt er ook nog eens heerlijke snert van maken. Dat kan vegetarisch, maar het combineert natuurlijk super met lamsvlees, rookworst of stoofvlees! Dan heb je échte Texelse snert!

Dit is een van de manieren waarop Dapper. werkt aan het sluiten van de kringloop op Texel, met oog voor het landschap en de natuur. Deze erwten en de mogelijkheden om verschillende variaties snert te maken met Texels vlees, maakt het uitermate geschikt voor catering en horeca.

Kortom; met iedere hap die je van deze erwten/snert neemt, draag je bij aan die kringloop! Bestel onze erwten en help mee!

Beschikbare hoeveelheid erwten: 700 kilo


Een campagne van Local2Local

Ga een pagina terug