Let's Get Local

Buitengewone droge worsten

DEZE CAMPAGNE IS VOLBRACHT!Buitengewone droge worsten

De Buitengewone Varkens van Josse leiden een gelukkig leven en maken op bijzondere manier het verschil. Ze wroeten in familiegroepen op landgoederen en akkers, in bossen, en nu zelfs ook op Schiphol! 

Josse laat zijn varkens los op de akkers rondom Schiphol. Hier eten de varkens de oogstresten op en schrikken ze de vele ganzen af. De aanwezigheid van de varkens is al afdoende om ervoor te zorgen dat de ganzen daar niet in de buurt blijven hangen. Zo verkleinen ze aanvaringen tussen de ganzen en het vliegverkeer. Normaliter worden de ganzen gevangen en vergast of geschoten. Josse biedt een heel mooi alternatief met zijn buitengewone, gans-afschrikkende varkens. Bekijk hier de NOS-uitzending over Josse's varkens 'aan het werk' bij Schiphol!

De Buitengewone Varkens vervullen ook een andere belangrijke ecologische rol; ze wroeten in de bodem en verrijken met hun poep het bodemleven. De varkens eten de oogstresten van de akker op en verhogen hiermee de bodemvruchtbaarheid. Zo kunnen er groenten op geplant worden zoals pompoenen, die uitstekend groeien op de verrijkte grond. Bekijk hier de locaties in Nederland waar de Bijzondere Varkens ook wroeten.

Onder het motto 'een beetje minder, maar wel veel beter' maakt Josse positieve impact met de verkoop van zijn varkensvlees. Ze hebben een heerlijk leven en als dat afloopt maakt Josse o.a. heerlijke droge worsten. De worsten hebben ongeveer een maand nodig om te drogen. 

Bestellen
Bestel nu deze buitengewone droge worsten van Buitengewone Varkens! Bij verkoop van 250 pakketten zijn ze snel beschikbaar en stuurt Josse jouw pakket op.

Pakket voor consumenten
Inhoud: 3 worsten van elk 160 gram, in 3 smaken: venkel, knoflook en rode wijn
Prijs: € 16,35 (incl. btw)
Bezorgkosten (apart in rekening gebracht): € 6,75 of ophalen in:

Amsterdam: NoordOogst
Utrecht: Troost en Proost
Je ontvangt bericht zodra de worsten gereed zijn.

Campagne
Benodigde voorverkoop: 250 pakketten


Een campagne van Local2Local

Ga een pagina terug